Publiczne Przedszkole nr 13 w Pile

Jadłospis

 

ALERGENY

WYKAZ ALERGENÓW, KTÓRE MOGĄ WYSTĘPOWAĆ W DANYM POSIŁKU

(numery poszczególnych alergenów występują w tabeli przy przedszkolnym jadłospisie)

 

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2.  Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5.  Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
    pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10.  Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14.  Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Jednocześnie informujemy, że jadłospis może ulec zmianie.

Dzieci w ciągu swojego całego pobytu na placówce mają dostęp do wody źródlanej.

 

Nie znaleziono żadnych wpisów.
Skip to content